Anbefaling af Maise Njor:

“Madame, ingen her er en fiasko – vi er en succes allerede fordi vi blev født”, sagde Daviid første gang, jeg var til yoga hos ham, og havde spurgt, om det var helt fiasko-agtigt ikke at kunne nå gulvet med armen, når nu resten af kroppen lå et eller andet sted i en ikke særlig yndefuld krops-knude … Og fra det øjeblik vidste jeg, at han var den rigtige. Jeg har gået til yoga i flere omgange, mange forskellige steder, men er altid stoppet igen, fordi læreren enten var lige lovlig hellig og klid-agtig eller var en 22-årig fitness-babe, der råbte: ”KOM SÅ, DET ER JO IKKE NOGEN FERIEKOLONI, DET HER!”

Hos Daviid fandt jeg en lærer med både indsigt og humor, og humor skal der sgu til, når man virkelig prøver sit bedste, men godt kan se i spejlet, at man har kropsholdning som en Club 8-sofahynde … Indsigten består i, at man nogle gange får en lille filosofisk historie med undervejs, og andre gange får en kærlig hånd på skulderen, fordi det bare er en af de dage, hvor man udstråler totalt ”Hej-jeg-kan-ikke-overskue-mit-liv”-aura.

Nu lyder det her muligvis som om jeg sælger bil-voks på TV-shop, men jeg kan helt ærligt sige, at det sidste halve år af mit liv ikke havde været det samme uden mine ugentlige yoga-timer hos Daviid. Det er ikke så meget den øgede smidighed og overarmene, der pludselig viser spor af muskler, men mest af alt en helt ny fokus på, hvem man gerne vil være som menneske, der har været fantastisk. Jeg går aldrig fra en yoga-time uden at boble af fnis, grin og glæde. Det er faktisk lidt som at drikke champagne, bare sundere, billigere, og mere comme il faut at gøre kl. 8 om morgenen … Og så varer boblerne lidt længere.! For når det handler om at tage sit liv op til revision, så har man brug for en guide, der sørger for, at virkningen holder lidt længere, end den halvanden time, hvor man er iklædt noget grimt jogging-tøj, og står bukket i en mærkelig stilling. Det kræver en person, der ikke er bange for at lægge hele sin sjæl ind i projektet, og som helt oprigtigt gerne vil hjælpe andre mennesker til at leve et liv, hvor man ikke bare som en gople flyder med strømmen, men faktisk tager stilling til, hvordan man gerne vil være, og hvad man gerne vil have ud af det her liv. Jeg får knopper af alt det her coach-terapeut-lifestyle-halløj, som min generation er så optaget af, men når der kommer en mand, som faktisk kan noget, og som vil noget, så er jeg på! Der er så mange kvinder i min generation (ca. 40), der nægter sig selv alt det sjove, og går rundt som nonner og drikker soja-mælk og taler med afsky i stemmen om dengang de spiste ost og hvidt brød, og jeg er bestemt ikke med på vognen, men hvis du får mulighed for at få lidt mere fokus på dit liv, så grib chancen! Det har været den stor oplevelse indtil videre, og jeg glæder mig allerede til næste yoga-time!

Venlig hilsen
Maise Njor
Journalist og forfatter.